ISO 22000

 

Το ISO 22000 είναι το διεθνές πρότυπο ασφάλειας τροφίμων το οποίο απευθύνεται σε όλη την αλυσίδα τροφίμων από το 'χωράφι του παραγωγού' ως το 'ράφι του καταναλωτή', καλύπτοντας έτσι όλο το φάσμα δραστηριοτήτων από την παραγωγή ως την μεταποίηση, τη συσκευασία, τη μεταφορά και την πώληση των τροφίμων. Απευθύνεται επίσης και σε εταιρείες που δεν σχετίζονται άμεσα με την παραγωγή τροφίμων, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες καθαρισμού και κατασκευής εξοπλισμού, και μπορεί νε υιοθετηθεί από όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Το ISO 22000 καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των προαπαιτούμενων προγραμμάτων, της διαδραστικής επικοινωνίας και της διαχείρισης συστήματος. Το πρότυπο εστιάζει στην ασφάλεια στην εφοδιαστική αλυσίδα και είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις αρχές HACCP του Codex Alimentarius.

Το ISO 22000 μπορεί να υιοθετηθεί από όλες τις παραπάνω επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος, τον κλάδο και τη γεωγραφική τους τοποθεσία.

Το ISO 22000 είναι το πλέον αναγνωρισμένο πρότυπο στην παγκόσμια αλυσίδα τροφίμων και η πιστοποίηση ως προς αυτό είναι ένας τρόπος να γίνει η επιχείρησή σας βασικός προμηθευτής. Η πιστοποίηση ως προς το ISO 22000 αποδεικνύει τη δέσμευσή σας για ασφάλεια τροφίμων. Βασίζεται σε 'state-of-the-art' βέλτιστες πρακτικές και έχει σχεδιαστεί ώστε να:

  • δημιουργεί συνθήκες εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενα μέρη
  • προσδιορίζει, να διαχειρίζεται και να μετριάζει τους κινδύνους ασφάλειας τροφίμων
  • μειώνει και να εξαλείφει πιθανές ανακλήσεις προϊόντων και αντιδικίες
  • προστατεύει το εμπορικό σας σήμα.

 

Τα πλεονεκτήματα της πιστοποίησης κατά ISO 22000 είναι:

  • Συνεχής βελτίωση - βελτιώστε τις διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων και την επικοινωνία κατά μήκος της αλυσίδας τροφίμων.
  • Αυξημένη εμπιστοσύνη για τα ενδιαφερόμενα μέρη - δείξτε τη δέσμευσή σας για διαχείριση των κινδύνων ασφάλειας τροφίμων.
  • Διαφάνεια - κατά μήκος της αλυσίδας τροφίμων.
  • Αποδοτική διαχείριση χρόνου και χρήματος - απαλλαχτείτε από την απαίτηση για πολλαπλές πιστοποιήσεις ασφάλειας τροφίμων.
  • Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες - βελτιώστε την ικανότητα σας για συνεργασία με επιχειρήσεις όπου το ISO 22000 είναι συμβατική απαίτηση ή προσδοκία.

 

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ

Ενημερωτικά δελτία
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ: 2410 250772

Fax: 2410 250382

Email: info@ffsimv.gr

Find Us

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι και έγκυρα για Επιδοτούμενα Προγράμματα και Επιχειρηματικές Ευκαιρίες.
Go to Top